وقتی میگوییم فلزیاب چیست هرکسی تصوری از این کلمه دارد .برخی کاربرد آن را تنها برای بازرسی در فرودگاه ها و زندان ها می دانند وعده ی دیگری آن را برای یافتن طلا واشیا گرانبها در زیر معابد و بناهای قدیمی میدانند و اشخاصی که در کار ساختمانی هستند کاربرد فلزیاب را تنها برای یافتن لوله های قدیمی زیر خاک می دانند.
فلزیاب چیست و چگونه کار میکند؟
در واقع تمام تصورات بیان شده در بالا صحیح است .از دستگاه فلزیاب در فرودگاه ،زندان ،مکان های بازرسی مثل مرزها و نیز برای یافتن گنج و طلا و همچنین در ساختمان سازی استفاده می شود.
فلزیاب با عنوان های دیگر مانند گنج یاب ، طلایاب و… نیز شناخته می شود.
مزایای یک فلزیاب :
1-مهمترین مزیت یک فلزیاب این است که از لحاظ ایمنی مطمئن باشد یعنی برای اپراتور هیچ خطری نداشته باشد .
2-حساسیت مغناطیسی خود را در بدترین خاک ها از دست ندهد.
3-فلزیاب حتما دارای بوق جهت اعلام اپراتور باشد .
4-دارای قدرت تشخیص حاقل دو نوع فلز را داشته باشد.
5-حساسیت به نوع فلز مشخص باشد یعنی اپراتور به سادگی متوجه نوع فلز شود.
6-با تمامی شرایط سازگار باشد.
7-دارای باتری قابل شارژ باشد.
8-دارای یک الگوی مشخص باشد.
تاریخچه فلزیاب و طلایاب :
اولین فلزیاب را اگرچه برای یافتن طلا و فلز در زیر خاک ساخته نشد ولی باعث شد که مخترعان بعد از سازنده اولین آن به فکر ارتقا دستگاه بیفتند و از آن بعنوان دستگاه فلزیاب و طلایاب استفاده کنند .
اولین دستگاه فلزیاب را الکساندرا گرام بل برای نجات جان رئیس جمهور آمریکا ساخت .
در آن زمان رئیس جمهور آمریکا جیمز گارفیلد توسط چارلز با ضرب گلوله کشته شد .الکساندرا برای نجات جان رئیس جمهور فلزیاب را ساخت تا پزشکان محل گلوله را در بدن وی شناسایی کنند ولی آن ها موفق نشدندو رئیس جمهور آمریکا کشته شد.
دانشمندان و مردان آن زمان کار او را ادامه دادند تا فلزیاب را ایجاد کنند برای یافتن اشیای گرانبها ،و این روند ادامه یافت تا فلزیاب شکل کنونی خود را گرفته است و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی این دستگاه پیشرفته تر می شود.
فلزیاب های امروزی انواع مختلف در برند های متفاوتی دارند که با توجه به ویژگی ها و مزیت های آن ها قیمت های متفاوتی پیدا می کنند.